Boka ett flyg till Alperna och upplev den vackra miljön

​De flesta förknippar nog Alperna med skidåkning, vilket förstås inte alls är fel. Dock finns det så mycket mer att göra som turist i Alperna. Som turist kan du åka till Alperna året om för att uppleva dess natur och miljö.

Att resa till Alperna på vintern

För dig som är ute efter en fartfylld resa med skidor eller snowboard är Alperna det perfekta resmålet. Till många av de mest känd skidorterna går direktflyg från Sverige.​

Att resa till Alperna när det inte är skidsäsong

Alperna är alltså inte bara för skid- och snowboardentusiasterna utan där finns även vandrings- och cyklingsleder. Många av Alpbyarna är sagolikt vackra och vyerna likaså. Det finns vandringsleder för alla, såväl som för nybörjare som för de mer vandringsvana. Även cykelleder finns på olika nivåer.

Ta flyget till Alperna året om

Om Alperna och hur du tar dig dit bergskedjan sträcker sig långt genom Europa, den är hela 1200 km lång. Den går hela vägen från Nice i Frankrike genom italienska Genua och sedan vidare upp mot Schweiz och Österrike. Bergskedjan har funnits sedan lång tid tillbaka och man brukar säga att den är någonstans mellan 50-80 miljoner år gammal.

Till många av de större orterna i Alperna går det direktflyg från Sverige. Via länken kan du hitta flygstolar till Alperna sök flyg till Alperna, du kan välja att flyga från de flesta städer i Sverige. Om du är ute i god tid vid bokning av flyg går det ofta att få tag på billiga biljetter. Så boka ett flyg och ta dig ut på ett äventyr i Alperna såväl sommartid som vintertid. Njut naturen och alla dess vackra vyer.​